Cycle Starter Plans

View all

Nu u uw gemeente met hulp van het NCD Gemeente Onderzoek, wat beter begrijpt, is het tijd om samen te beginnen aan een ontwikkelplan voor een gezondere gemeente. U hebt ervoor gekozen om te gaan experimenteren met en meer te leren over het onderwerp aan de linkerkant. Selecteer nu een van de ontwikkelcyclus beginplannen hieronder en schrijf een 1 in het vakje ernaast. Hang dit vel papier aan de muur en ga het doen!

De volgende keer dat u bij elkaar komt met anderen die aan een onderwerp werken, stel elkaar dan de vragen van de ontwikkelcyclus, beginnend bij ‘doen’ en eindigend bij ‘plan’. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u besluiten wat het belangrijkst is om nu te doen: doorgaan met hetzelfde plan, het plan aanpassen, of een andere van de onderstaande opties kiezen. Wanneer u een andere optie kiest, schrijf dan een 2 in het vakje ernaast, enzovoort.

Q36

  • Denk erover na hoe effectief uw gemeente is in het omzien naar mensen in nood die al onderdeel uitmaken van de gemeente.
  • Discuss with your small group whether it is easier to send help to care for people in far away places than it is to cross the street to help a needy neighbour.
  • Gather a group together in your church to map the needs of the surrounding community. Share your findings with others in the church, including the leadership.
  • Bedenk welke personen in uw gemeente actief zijn in het helpen van mensen in nood (voedsel, kleding, opleiding, raadgeving, enz.). Werk een plan uit hoe wat zij doen meer geïntegreerd zou kunnen worden met de andere bedieningen in uw gemeente zodat degenen die in nood zijn verder geholpen kunnen worden op hun reis naar een leven in al zijn volheid.
  • Nodig enkele mensen uit uw gemeente die u nog niet zo goed kent bij u thuis of elders uit voor een maaltijd.
  • List all the activities going on in your church and approximate what percentage of time, energy and resources goes to reaching non-believers for Christ. Ask a key leader to comment on your observations.
  • Breng tijd door ergens in de lokale gemeenschap van uw gemeente waar minder bedeelden bij elkaar komen (bijv. werkloosheidskantoor, rechtbank, kringloopwinkel, etc.) en vraag God u te laten zien hoe uw gaven of die van uw gemeente aansluiten bij de noden die u ziet.