Cycle Starter Plans

View all

Nu je jouw gemeente met behulp van het NCD Gemeente Onderzoek, wat beter begrijpt, is het tijd om samen te beginnen aan een ontwikkelplan voor een gezondere gemeente. Je hebt ervoor gekozen om te gaan experimenteren met en meer te leren over het onderwerp aan de linkerkant. Selecteer nu een van de ontwikkelcyclus starter plannen hieronder en schrijf een 1 in het vakje ernaast. Hang dit vel papier aan de muur en ga het doen!

Als je de volgende keer bij elkaar komt met anderen die aan een onderwerp werken, stel elkaar dan de vragen van de ontwikkelcyclus, beginnend bij ‘doen’ en eindigend bij ‘plan’. Nadat je dit hebt gedaan, kun je besluiten wat de belangrijkste vervolgstap is: doorgaan met hetzelfde plan, het plan aanpassen, of één andere van de onderstaande opties kiezen. Wanneer je een andere optie kiest, schrijf dan een 2 in het vakje ernaast, enzovoort.

Wanneer je graag meer ontwikkelcyclus starter opties wilt, of graag wilt werken aan een ander onderwerp dat naar voren kwam uit de resultaten van het NCD Gemeente-onderzoek, ga dan naar ncdchurchsurvey.org/nl/cycle-starters

Vr32

  • Help je gemeente te begrijpen dat inspirerende samenkomsten afhankelijk zijn van ieders unieke gaven-gebaseerde toewijding om God te eren en de kerk te bemoedigen. Help ieder individu te ontdekken wat zijn gave kan zijn en hoe deze regelmatig gebruikt kan worden voor, na of tijdens de samenkomst.
  • Als je geraakt bent door de preken, neem dan de tijd om de voorganger gerichte feedback te geven over wat je zo aansprak.
  • Nodig enkele mensen uit jouw gemeente die je nog niet zo goed kent bij je thuis of elders uit voor een maaltijd.
  • Nodig de leden van je kleine groep uit om hun persoonlijke visie op vreugde te delen: als een gevoel dat je wel of niet ervaart op een bepaald moment; als een houding die je aanneemt ongeacht je huidige gevoelens of omstandigheden; als een uitdrukking die compleet afhankelijk is van je persoonlijkheid. Bestudeer Filippenzen 4:11-13 als onderdeel van het gesprek.
  • Maak een lijst van tien redenen uit jouw leven van deze week om te vieren (bijv. vanuit werk, gemeente, bediening, familie, vriendschappen, de Bijbel, enz.) en deel enkele daarvan met ten minste drie mensen uit je gemeente.
  • Spreek je uit over de positieve kanten van een persoon of huidige situatie in elke negatief klinkende discussie deze week.
  • Doe zelf of met een groep de 3colorsofcommunity.org Gemeenschap Test.
  • Neem deze week de tijd voor ontmoetingen (bijvoorbeeld een maaltijd met je gezin, een leiders- of teamoverleg, een mentorgesprek, etc.) om na te denken over een punt van overwinning dat verbonden is aan die persoon of groep als geheel en deel dat met hen.