Miért éppen az NCD?

Egy szomjas fának vízre van szüksége. A te közösségednek vajon mi kellene ahhoz, hogy gazdagabb termést tudjon hozni?

Az NCD hosszú idő óta a világ legkiterjedtebb, bibliai alapú kutatását végzi. Azokat az alapelveket kerestük, amelyek nélkülözhetetlenek a közösségek egészséges növekedéséhez, és így felismertük azokat az alapvető mozzanatokat, amelyek minden krisztusi közösség életében meghatározóak. Ezek ismeretében segíteni tudunk abban, hogy egy közösség túllépjen a sokszor céltalan és haszontalan küzdelmeken, és rátaláljon a szinte magától való növekedés útjára. Ha rászánjátok az időt, valami hasonlót fogtok tapasztalni, mint amit a mező liliomainál is megfigyelhetünk.

A közösségek számára elérhető NCD Állapotfelmérés a 86 országban, 70.000 közösség részvételével végzett kutatás tapasztalatain alapul. Segítségével könnyebbé válhat a közösségünkről való gondolkodás, mert megmutatja, pontosan melyik területre kellene időnket, energiánkat és képességeinket fordítani, hogy a lehető legtöbb gyümölcsöt teremje a közösségünk. Megmutatja például azt, hogy a közösségi élet következő alapvető területei közül melyek működnek maguktól értetődően, és melyek azok, amelyek háttérbe szorulnak...

  • Megerősítő vezetés
  • Ajándék- vagy adományalapú szolgálat
  • Szenvedélyes lelkiség
  • Hatékony struktúrák
  • Inspiráló istentisztelet
  • Holisztikus kiscsoportok
  • Szükségletorientált evangelizáció
  • Szeretetteljes kapcsolatok

Eszünk ágában sincs a közösségünket egy meglévő modell mintájára átalakítani. Épp ellenkezőleg. A NCD alapelvekre koncentráló megközelítése a közösség egyéni jellemzőit és céljait segít azonosítani, hogy egyre inkább olyanná válhasson, amilyennek Isten megálmodta. Akárcsak egy lenyűgöző, élettel teli erdő, az egészséges közösség is egyedülálló, sokszínű és gyümölcsöző.

Számtalan olyan közösséggel állunk kapcsolatban, amelyek komolyan veszik az NCD segítségével felfedezett alapelveket, és meg is tapasztalják életükben ennek gyümölcseit. Mégis, a legerősebb visszaigazolást azok a közösségek jelentik számunkra, amelyek az NCD Állapotfelmérés után néhány évvel jelentkeznek, és elmondják, hogy bár eddig elhanyagolták a felmérés eredményeit, de felismerték, hogy az NCD évek múltán is ugyanazt képviseli - vagyis valóban általános érvényű alapelveken nyugszik -, és ha figyelmen kívül hagyják ezeket, az sok kudarcélményhez vezet. Ha azonban hasznosítjuk mindazt, amit felismertünk, az meglepő gyorsasággal vezet a közösség átformálódásához, és a folyamatosan változó világban stabil, megbízható és állandó vezérelvvé válik.

The All By Itself Pathway

A Magától. A természetes növekedés útja c. kiadvány megrendelhető a Harmat Kiadó honlapján.

Ismerd meg az NCD növekedést segítő folyamatát!

20 éve támogatjuk a közösségeket az egészséges növekedés útján

NCD… és még csak most kezdtük el