Cycle Starter Plans

View all

Nu je jouw gemeente met behulp van het NCD Gemeente Onderzoek, wat beter begrijpt, is het tijd om samen te beginnen aan een ontwikkelplan voor een gezondere gemeente. Je hebt ervoor gekozen om te gaan experimenteren met en meer te leren over het onderwerp aan de linkerkant. Selecteer nu een van de ontwikkelcyclus starter plannen hieronder en schrijf een 1 in het vakje ernaast. Hang dit vel papier aan de muur en ga het doen!

Als je de volgende keer bij elkaar komt met anderen die aan een onderwerp werken, stel elkaar dan de vragen van de ontwikkelcyclus, beginnend bij ‘doen’ en eindigend bij ‘plan’. Nadat je dit hebt gedaan, kun je besluiten wat de belangrijkste vervolgstap is: doorgaan met hetzelfde plan, het plan aanpassen, of één andere van de onderstaande opties kiezen. Wanneer je een andere optie kiest, schrijf dan een 2 in het vakje ernaast, enzovoort.

Wanneer je graag meer ontwikkelcyclus starter opties wilt, of graag wilt werken aan een ander onderwerp dat naar voren kwam uit de resultaten van het NCD Gemeente-onderzoek, ga dan naar ncdchurchsurvey.org/nl/cycle-starters

Vr48

  • Neem drie personen in gedachten die een waardevolle bijdrage leveren aan het leven in je gemeente en leg je erop toe hen persoonlijk te bedanken.
  • Als je geraakt bent door de preken, neem dan de tijd om de voorganger gerichte feedback te geven over wat je zo aansprak.
  • Op welke specifieke manieren is de senior leider van jouw gemeente een geestelijk voorbeeld voor je? Laat deze persoon weten wat je denkt om hem of haar te bemoedigen.
  • Laat de voorganger de volgende keer dat je tijdens de preek een bijbels principe hoort dat je direct kunt toepassen, weten wat je geleerd hebt en hoe je van plan bent dit toe te passen.
  • Deel met iemand waarom je gelooft dat hij of zij een specifieke gave heeft die beter ontwikkeld is bij hem of haar dan bij jezelf.
  • Spreek met of stuur iedere week een bevestigende boodschap naar ten minste een persoon van wie je vindt dat hij of zij iets goed heeft gedaan in zijn of haar leven. Misschien iets recents of iets wat je al enige tijd is opgevallen.
  • Denk aan twee personen die enthousiast aan jouw gemeente bijdragen. Vraag hen waarom zij enthousiast zijn en waarom ze er hun tijd in investeren.