Cycle Starter Plans

View all

Nu je jouw gemeente met behulp van het NCD Gemeente Onderzoek, wat beter begrijpt, is het tijd om samen te beginnen aan een ontwikkelplan voor een gezondere gemeente. Je hebt ervoor gekozen om te gaan experimenteren met en meer te leren over het onderwerp aan de linkerkant. Selecteer nu een van de ontwikkelcyclus starter plannen hieronder en schrijf een 1 in het vakje ernaast. Hang dit vel papier aan de muur en ga het doen!

Als je de volgende keer bij elkaar komt met anderen die aan een onderwerp werken, stel elkaar dan de vragen van de ontwikkelcyclus, beginnend bij ‘doen’ en eindigend bij ‘plan’. Nadat je dit hebt gedaan, kun je besluiten wat de belangrijkste vervolgstap is: doorgaan met hetzelfde plan, het plan aanpassen, of één andere van de onderstaande opties kiezen. Wanneer je een andere optie kiest, schrijf dan een 2 in het vakje ernaast, enzovoort.

Wanneer je graag meer ontwikkelcyclus starter opties wilt, of graag wilt werken aan een ander onderwerp dat naar voren kwam uit de resultaten van het NCD Gemeente-onderzoek, ga dan naar ncdchurchsurvey.org/nl/cycle-starters

Leren

  • Help de leiders van je gemeente met het opzetten van een bibliotheek met hulpbronnen voor huidige en potentiële leiders van kleine groepen. Richt je hierbij vooral op hulpbronnen die betrekking hebben op de huidige minimumfactor van jouw gemeente en de daaraan gerelateerde thema’s.
  • Bedenk manieren om vrijwilligers in de gemeente te betrekken bij het NCD proces zodat zij op een persoonlijke en praktische manier kunnen werken aan de minimumfactor thema's (zie de strategiewegwijzer voor ideeën).
  • Bedenk wat kan worden bereikt door een preek die niet op hetzelfde niveau of beter kan worden gedaan via een ander forum in het gemeenteleven.
  • Werk een korte presentatie uit die mensen uit jouw gemeente helpt een keuze te maken uit de belangrijkste Bijbelvertalingen en parafrases die beschikbaar zijn afhankelijk van wat ze nodig hebben.
  • Download of koop een Bijbel leesplan voor persoonlijk gebruik. Denk na over welk tijdstip van de dag je vrij en ontspannen bent om de Bijbel te lezen. Beperk indien nodig een andere activiteit of vraag hulp om vrijgesteld te worden om dit mogelijk te maken. Deel met iemand wat je geleerd hebt, of waaraan je herinnerd werd tijdens het lezen.
  • Moedig sleutelleiders uit je gemeente aan om regelmatig bij elkaar te komen met andere leiderschapsteams om te observeren wat zij doen en om nieuwe perspectieven te ontdekken.
  • Bespreek in je kleine groep het volgende onderwerp: 'als een gemeente moet blijven groeien, moeten alle mensen uit de gemeente blijven groeien.' Wees bereid om in discussie te gaan met degenen wiens standpunt in de minderheid is om antwoorden te verkrijgen.
  • Vind een manier om jouw leiders en vrijwilligers up to date te houden over conferenties en trainingsmogelijkheden die door jouw gemeente of andere groepen worden georganiseerd.