Cycle Starter Plans

View all

Nu je jouw gemeente met behulp van het NCD Gemeente Onderzoek, wat beter begrijpt, is het tijd om samen te beginnen aan een ontwikkelplan voor een gezondere gemeente. Je hebt ervoor gekozen om te gaan experimenteren met en meer te leren over het onderwerp aan de linkerkant. Selecteer nu een van de ontwikkelcyclus starter plannen hieronder en schrijf een 1 in het vakje ernaast. Hang dit vel papier aan de muur en ga het doen!

Als je de volgende keer bij elkaar komt met anderen die aan een onderwerp werken, stel elkaar dan de vragen van de ontwikkelcyclus, beginnend bij ‘doen’ en eindigend bij ‘plan’. Nadat je dit hebt gedaan, kun je besluiten wat de belangrijkste vervolgstap is: doorgaan met hetzelfde plan, het plan aanpassen, of één andere van de onderstaande opties kiezen. Wanneer je een andere optie kiest, schrijf dan een 2 in het vakje ernaast, enzovoort.

Wanneer je graag meer ontwikkelcyclus starter opties wilt, of graag wilt werken aan een ander onderwerp dat naar voren kwam uit de resultaten van het NCD Gemeente-onderzoek, ga dan naar ncdchurchsurvey.org/nl/cycle-starters

Gebed

  • Zoek een boek of video uit met onderwijs over voorbede die je helpt te begrijpen wat je bereikt wanneer je bidt.
  • Luister naar jezelf wanneer je bidt en denk erover na of God jouw gebedstaal afstandelijk of ongebruikelijk zou vinden, vergeleken met de manier waarop je normaalgesproken met een goede vriend praat. Denk dan na over de Psalmen als voorbeelden van direct, eerlijk en expressief gebed.
  • Lees dagelijks een Psalm en, als er iets is dat past bij jouw huidige gevoelens of omstandigheden, lees de Psalm dan nogmaals hardop als een gebed tot God. Wees een moment stil nadat je klaar bent met lezen.
  • Overdenk uitdagende omstandigheden waar je in je dagelijkse leven of bediening mee te maken hebt. Als je nauwelijks, ook al is het kort, met God over deze uitdagingen spreekt, denk dan na over welk beeld van God (en van jezelf) je mogelijk hebt. Als je niet geconfronteerd wordt met belangrijke uitdagingen, bedenk dan of dat implicaties heeft voor jouw gebedsleven en zo ja, welke.
  • Kom regelmatig samen met iemand die bekend staat als een persoon van gebed en wiens gebeden verhoord worden. Spreek met deze persoon over zijn of haar ervaringen met gebed en bid samen.
  • Deel met iemand die dicht bij je staat over een tijd van persoonlijk of gemeenschappelijk gebed die je inspireerde en kijk of je aan kunt geven waarom.
  • Begin een kleine groep die de prioriteit legt op gebed voor haar leden en hun noden.
  • Wanneer je mensen uit jouw gemeente ontmoet, biedt hen dan aan voor hen te bidden voordat jullie uiteen gaan. Misschien kun je bidden voor een specifieke uitdaging waarmee ze geconfronteerd zijn of simpelweg dat God hun overvloedig mag zegenen.